چگونه برنامه نویس وب شویم؟
سوالی که بسیاری از علاقه مندان دنیای وب برای ورود به بازار کسب و کار اینترنتی مطرح میکنند و کاربرانی که مشتاق یادگیری برنامه نویسی وب هستند و میخواهند خالق برنامه های تحت وب ، ابزارها و وب سایت های اینترنتی باشند.در این مقاله ی آموزشی به این پرسش پاسخ میدهیم که چگونه برنامه نویس وب شویم و چگونه کسب درآمد کنیم و راه رسیدن به اهداف خود را در برنامه نویسی وب کوتاه تر کنیم.پس این مقاله را دنبال کنید.
آیا میتوانم یک برنامه نویس وب شوم ؟
قبل از هر اقدامی بهتر است که خود را بسنجید که آیا توانایی تبدیل شدن به یک برنامه نویس وب را دارید یا خیر.چرا که ممکن است وقت خود را صرف یادگیری مسائل و مفاهیمی کنید که علاقه ای به آنها ندارید و با گذشت زمان متوجه شوید که برای اینکار ساخته نشده اید.ما نمیخاهیم شما را در ابتدا مایوس کنیم اما تجربه ثابت کرده است که برنامه نویسان خوب افرادی بوده اند که عاشق برنامه نویسی و خلق ایده هستند.الزاما یک برنامه نویس خوب وب ، یک دانشجوی برتر دانشگاهی نبوده و برنامه نویسی را به عنوان یک سبک زندگی برای خود انتخاب کرده است.پس همه چیز به شور و اشتیاق شما بستگی دارد.
1- از کجا شروع کنم؟
به طور یقین شما هیچ برنامه نویس وبی را نمیابید که دو زبان پایه HTML و CSS را نشناسد.دقیقا همانند یک دوچرخه سوار که ابتدا باید فرمان را بگیرد و با ربکاب زدن شروع به حرکت نماید ، شما نیز باید برای حرکت و شروع در راهی که انتخاب کرده اید به دو زبان HTML و CSS مسلط شوید.
مطالعه کنید: آموزش HTML و CSS
یادگیری این دو زبان بسیار ساده است و شما میتوانید آموزش HTML و CSS را از این لینک تهیه کنید و مشاهده نمایید.در ویدیوی زیر به شما توضیح میدهیم که کاربرد زبان HTML و CSS چیست تا دلیل اینکه در همین ابتدا تاکید به یادگیری این دو زبان میکنیم برای شما مفهوم و قابل درک باشد.
پس از مشاهده ای ویدیوی بالا هم اینک متوجه شدید که HTML زبانی است که ساختار صفحات سایت را ایجاد میکند و CSS زبانی است که ظاهر و زیبایی آن را تعریف میکند.پس هم اینک اقدام کنید و این دو زبان را به صورت مهارت محور یاد بگیرید.
2- شناخت تفاوت سایت داینامیک و استاتیک
پس از اینکه با HTML و CSS آشنا شدید ، اکنون میتوانیم به راحتی با مفاهیم سایت داینامیک و سایت استاتیک آشنا شویم . یک سایت استاتیک دارای بخش مدیریت یا به اصطلاح Backend یا همان بک اند نیست.سایت استاتیک صفحات وب از قبل آماده شده هستند.برای آشنایی کامل با یک سایت داینامیک و تفاوت آن با یک سایت استانیک ویدیوی زیر را مشاهده نمایید.
مطالعه کنید: تفاوت سایت داینامیک و استاتیک چیست؟
همانطور که در ویدیو مشاهده نمودید ، سایت داینامیک هم دارای Backend و هم دارای Frontend میباشد و علاوه بر اینکه در آن از HTML و CSS استفاده شده است ، از سایر زبانهای برنامه نویسی که در ادامه ی این آموزش بیان میشود نیز استفاده شده است.اما سایت استاتیک فقط دارای Frontend بوده و فاقد بانک اطلاعاتی یا دیتابیس است و از زبان های Client side در طراحی سایت استاتیک استفاده شده است.
3- آشنایی با هاست و دامنه و سرور
مبحث مهم بعدی که نیاز است به آن آشنایی پیدا کنید مربوط به هاست و دامنه و سرور است که معانی آنها را درک کنید و کاربرد آنها را بدانید.شما حتی اگر فقط زبان HTML , CSS هم یاد بگیرید و بخواهید یک سایت استاتیک را راه اندازی کنید باید بدانید که هاست یا HOST چیست و باید بدانید که دامنه یا Domain چیست . بدون دانستن این موارد پایه ای قطعا در مراحل بعدی به مشکلات دیگری بر خواهید خورد.به طور خلاصه هاست شامل فضایی در یک سرور با حجم مشخصی میباشد که شما سایت خود را روی آن قرار میدهید.هاست همانند یک هارد دیسک رایانه شخصی شما بوده که میزبان فایلهای سایت شماست.در کنار هاست نیاز به یک نام دامنه دارید . دامنه نامی است یکتا که مالک آن شما بوده و بازدیدکنندگان وب سایت شما برای اینکه بتوانند وارد وب سایت شما شوند باید این نام دامنه را در آدرس بار مرورگر خود وارد نمایند.برای درک بهتردو ویدیوی زیر را مشاهده نمایید.
مطالعه کنید: دامنه چیست؟
مطالعه کنید: هاست چیست؟
4- کدام زبان برنامه نویسی را شروع کنم؟
پس از اینکه شناخت شما از مبحث سایت داینامیک و استاتیک کامل شد و همچنین با مفاهیم هاست و دامنه آشنا شدید، اکنون باید در خصوص سایر زبان های برنامه نویسی صحبت کنیم.در واقع قسمت مهم این سوال که چگونه برنامه نویس وب شویم ، از این پس پاسخ داده میشود! زبان یا زبان هایی که شما بعد از آشنایی با HTML , CSS باید شروع به یادگیری آنها نمایید بسیار اهمیت دارند.از آنجایی که طیف وسیعی از این زبانهای برنامه نویسی وجود دارد ما به شرح دو زبان مطرح برنامه نویسی وب ، یعنی زبان برنامه نویسی PHP و ASP میپردازیم
تقریبا اکثر سیسیتم های مدیریت محتوا و یا فروشگاه سازها و .. در دنیا با زبان PHP طراحی شده اند مانند وردپرس و یا جوملا . اگر بخواهید لیستی از cms های نوشته شده با php را مشاهده کنید این لینک در ویکی پدیا به شما کمک میکند.
مقایسه های زیادی در دنیا بین زبان PHP و ASP انجام شده است اما پیشنهاد ما برای برنامه نویسی وب PHP میباشد بنا به دلایل بسیاری.ویدیوی زیر را مشاهده کنید تا دلایل استفاده از زبان PHP به عنوان زبان برنامه نویسی وب را بدانید:
مطالعه کنید: چرا باید PHP را یاد بگیریم
مطالعه کنید: زبان برنامه نویسی php یا پی اچ پی چیست؟
5- یادگیری زبان برنامه نویسی PHP
اکنون که انتخاب خود را انجام داده ایم باید اقدام به یادگیری زبان php کنیم.برای یادگیری زبان php منابع زیادی وجود دارند.در زیر لینکهای مهم آموزشی PHP را برای شما قرار داده ایم :
- آموزش php در سایت w3schools
- آموزش php در سایت learn-php
- آموزش رایگان php به صورت ویدیویی در سایت الف یار
مهمترین قدم شما در شروع برنامه نویسی وب ، آموزش اصولی php است که در این مرحله میزان اشتیاق شما و علاقه شما به ادامه یادگیری مشخص میشود.وب سایت الف یار دوره ی آموزشی php را برای علاقه مندان به رایگان قرار داده است که با کسب مهارت های لازم میتوانند با طی کردن این دوره وارد بازار کار شوند.
6- UI و UX در برنامه نویسی وب
یکی از مباحث مهمی که به پیشرفت شما در برنامه نویسی وب کمک زیادی میکند داشتن ذهنی خلاق و ایده پرور و کمی استعداد در زمینه ی گرافیک و طراحی است.دو مفهوم UI و UX از مفاهیم مهمی هستند که یک برنامه نویس حرفه ای وب به این مفاهیم نیز تسلط کافی دارد .
- UI چیست؟ : UI مخفف User Interface که به عنوان طراحی رابط کاربری شناخته میشود.در UI شما المانهایی که در یک صفحه میخواهید قراردهید را چیدمان میکنید و مشخص میکنید که هر المان در کجای صفحه ی شما قرار بگیرد .شخصی که طراحی UI را انجام میدهد باید با ابزارهای گرافیکی نیز آشنایی کافی داشته باشد و میتوان گفت که UI و ابزارهای گرافیکی لازم و ملزوم هم هستند.
- UX چیست؟ : UX مخفف User Experience که به عنوان طراحی تجربه کاربری شناخته میشود. در UX به تجربه های کاربری پرداخته میشود برای مثال اگر صفحه ای را با ویژگی های مورد نظر خودمان طراحی کردیم ، این ویژگی ها باعث پدیدار شدن چه تجربه هایی برای کاربر سایت ما شده است ، آیا صفحه ی مورد نظر از دید کاربر شلوغ به نظر میرسد؟ آیا کاربر چقدر از کار با صفحه ی طراحی شده راضی و راحت است و از این دست موارد
برای آشنایی کامل و شناخت تفاوت های UI و UX آموزش ویدیویی زیر را مشاهده نمایید
مطالعه کنید: UI و UX چیست
7- تبیلغات کسب و کار جدیدتان
پس از اینکه وارد مرحله 6 شدید و توانستید به راحتی برنامه نویسی وب انجام دهید اکنون باید خود را به دیگران معرفی کنید . توانایی خود را تبلیغ کنید و برای دریافت پروژه های جدید اقدام کنید . قدمهایی که باید برای تبلیغات خود بردارید به ترتیب موارد زیر است.
- در سایت Linkedin که شبکه اجتماعی ویژه متخصصین میباشد حتما عضو شده و با سایر متخصصین در تعامل باشید و تجربه ها و توانایی های خود را به اشتراک بگذارید.
- در اینستاگرام فعال باشید و سعی کنید با ایجاد پست های متنوع مرتبط با حیطه فعالیت خود سایر کاربران و همفکران خود را جذب و فالوورهای خود را افزایش دهید.
- یک وب سایت برای ارائه ی نمونه کارهای خود و شرح فعالیت ها و توانایی های خود راه اندازی کنید و در آن مقاله هایی با موضوعات برنامه نویسی عرضه کنید.
- حتما برای خود کارت ویزیت طراحی نمایید تا در مکانهایی مانند نمایشگاه ها ، مصاحبه ها و ... کارت ویزیت خود را به مخاطبتان ارائه کنید
- با عضویت در وب سایت github.com یک حساب کاربری ایجاد کرده و چند پروژه از خود در آن ارائه کنید تا متخصصین و سایر شرکت ها نمونه هایی از فعالیت های شما را مشاهده کنند.
- از سایت های تبلیغاتی برای گرفتن پروژه نیز میتوانید استفاده کنید.سایت هایی مانند دیوار و شیپور
8- برنامه نویسی حرفه ای وب
در پایان مرحله 7 شما یک برنامه نویس وب هستید اما اگر بخواهید به عنوان یک برنامه نویس مطرح وب فعالیت کنید و علاقه شما روز به روز در این حوزه بیشتر میشود ، بهتر است که دانش خود را نیز هم زمان ارتقا دهید.این نکته را بدانید که شما هر چقدر هم که یاد بگیرید باز هم خود را در ابتدای راه تصور کنید.اگر یاگیری خود را برای حتی یک ماه رها کنید ، دانش شما به نسبت رقبای شما قدیمیتر خواهد بود.دنیای وب هر روز و هر ساعت در حال رشد و توسعه است و هر روز تکنیک ها و ابزارهای جدیدی در دنیا معرفی میشوند.
برای اینکه به عنوان یک برنامه نویس حرفه ای وب فعالیت کنید باید به سمت فریم ورکهای مطرح بروید و برنامه نویسی خود را با فریم ورکهای مطرح جهانی انجام دهید.به عنوان مثال فریم ورکهایی مانند Laravel و همچنین از سایر فریم ورکهای زبان های دیگر مانند React , Angular , python استفاده کنید و خود را محدود به یک ابزار یا زبان نکنید.یک برنامه نویس حرفه ای در اکثر زبانهای مطرح و بروز دنیا تسلط نسبی یا کافی دارد .مقاله های زیر به شما در این رابطه کمک میکند:
مطالعه کنید: 10 فریم ورک محبوب و برتر PHP در سال 2019
مطالعه کنید: آموزش لاراول
مطالعه کنید: لاراول چیست
نظرات (5)