چاپ / PDF
امتیاز
(6 )

لاراول یا Laravel چیست

لاراول یا Laravel چیست

مقدمه

لاراول یا Laravel چیست؟ این سوال معمولا از طرف کاربرانی مطرح میشود که قصد یادگیری زبان برنامه نویسی php را دارند و یا قصد دارند تا یک فریم ورک تحت php را آموزش ببینید. قبل از هر چیزی باید با مفهوم فریم ورک آشنا شوید تا بدانید که وقتی میگوییم فریم ورک لاراول منظور ما دقیقا چیست؟!

پیشنهاد ویژه: آموزش رایگان لاراول را مطالعه نمایید

تصور کنید که شما قصد دارید با زبان php بخشی را طراحی کنید برای مدیریت کاربران سایت خودتان.برای اینکار حداقل به چند ساعت زمان نیاز دارید و در کنار آن مسائل مهمی مانند امنیت صفحه ی مدیریت کاربران ، امکانات آن و ظاهر نمایش و خیلی موارد دیگر نیز وجود دارد.در حالی که در یک فریم ورک یا چهارچوب کاری مانند لاراول ، تمام کدها از قبل نوشته شده و شما با فراخوانی تکه کدهایی بسیار ساده ، میتوانید در زمان خود صرفه جویی زیادی نمایید و علاوه بر آن از درست بودن ساختار کدنویسی خود نیز اطمینان حاصل کنید.

پیشنهاد ویژه: آموزش جامع PHP , OOP - بخش نخست را مطالعه نمایید

لاراول به عنوان برترین و محبوبترین فریم ورک PHP در بین کاربران توانسته جایگاه برتر جهانی را به خود اختصاص دهد .همین موضوع باعث شده که اکثر شرکتها به دنبال جذب نیروی کاری مسلط به لاراول باشند و یکی از مشاغل پر درآمد حال حاضر باشد.بسیاری از وب سایت ها و یا توسعه دهندگان و حتی کسانی که تازه شروع به یادگیری php نموده اند ، در حال مهاجرت به این فریم ورک قدرتمند هستند.

پیشنهاد ویژه: 10 فریم ورک محبوب و برتر PHP در سال 2019

در فریم ورک لاراول شما باید از مدل و معماری برنامه نویسی MVC استفاده کنید و میتوان گفت که لاراول دارای امنیت و سرعت بالایی به نسبت سایر فریم ورکهای php میباشد.یکی از جذاب ترین ویژگی های لاراول را میتوان Blade Template نام برد که در دوره ی آموزشی لاراول به آن اشاره شده است . همچنین در لاراول یا ویژگی Component ها و بسیاری از کتابخانه های آماده دیگر آشنا میشوید که شما را شگفت زده خواهد کرد.

پیشنهاد ویژه: آموزش رایگان لاراول را مطالعه نمایید

تاریخچه ی لاراول

لاراول یا Laravel یک فریم ورک اوپن سورس با زبان PHP است که توسط شخصی به نام تیلور اوتول در سال 2011 اولین نسخه ی آن منتشر گردید.لاراول در ابتدا ساختار کاملی از مدل برنامه نویسی MVC را نداشت ولی به مرور زمان این ساختار را پیدا کرد و هم اکنون جز محبوبترین فریم ورک متن باز تحت php در جهان میباشد.

لاراول ۲ در سپتامبر سال ۲۰۱۱ همراه با بهینه‌سازی‌های متعدد منتشر شد. ویژگی اصلی آن وجود کنترلرها در آن بود، که لاراول ۲ را به‌طور کامل جزء فریم ورک‌ها قرار می‌داد. امکان دیگری که در آن به وجود آمد سیستم قالب بندی آن به نام blade بود، همچنین در لاراول ۲ استفاده از پکیج‌ها همان طوری که کم‌تر از آن‌ها پشتیبانی می‌شد به‌طور کامل از بین رفت.

لاراول ۳ در فوریه سال ۲۰۱۲ منتشر شد، ویژگی مهم آن استفاده از خط فرمان CLI بود که با نام artisan شناخته شد. پشتیبانی داخلی از مدیریت سیستم بانک اطلاعاتی، و migrationها، لایه‌های بانک اطلاعاتی، پشتیانی از رویدادها و سیستم پکیجینگ که bundle نامیده می‌شد. محبوبیت لاراول را در بین کاربران بالا برد.

لاراول ۴، بر پایه کدهای Illuminate در می سال ۲۰۱۳ منتشر شد. این نسخه به‌طور کامل مجدداً بازنویسی شده بود. امکانات migrate به‌طور جداگانه در composer قرار گرفت. امکاناتی نظیر ارسال به ایمیل به چند شیوه متفاوت و پشتیبانی از حذف شدن با تأخیر رکوردهای بانک اطلاعاتی به عنوان soft deletion از دیگر امکانات آن بود.

لاراول ۵ در فوریه سال ۲۰۱۵ منتشر شد. این نسخه با تغییر شماره نسخه ۴٫۳ بود. از امکانات این نسخه پشتیبانی از برنامه‌ریزی برای دوره اجرای وظایف از طریق پکیج Scheduler بود. بهینه شدن پکیج‌های assets از طریق Elixir و سیستم ورود کاربری به راحتی از طریق پکیج Socialite package قابل کنترل شده بود. لاراول ۵ همچنین ساختار درختی را برای ساخت نرم‌افزار معرفی کرد.

لاراول ۵٫۱ در سال ۲۰۱۵ منتشر شد، این نسخه با پشتیبانی طولانی همراه است و باگ‌های زیادی در این نسخه برطرف شده، لاراول برنامه‌ریزی کرده تا در هر دو سال یک نسخه از آن را منتشر کند.

هم اینک و در هنگام نگارش این مقاله نسخه ی 5.8 لاراول منتشر شده است که بر روی php نسخه ی 7.1.3 به بالا قابل نصب و اجرا میباشد.

ساختار کدنویسی در فریم ورک لاراول

همانطور که قبلا اشاره شد ، در لاراول از معماری mvc در کدنویسی استفاده میشود.یعنی سه لایه ی model , view و controller در این فریم ورک پیاده سازی شده است.در تصویر زیر میتوانید معماری mvc را در لاراول مشاهده کنید:

همچنین در تصویر زیر نیز یک تکه نمونه کدهای لاراول را برای شما قرار داده ایم که در این نمونه کد یک متد CURD که عملیات update اطلاعات یک فرم را انجام میدهد را مشاهده میکنید که بسیار مختصر و کم حجم میباشد.

پیشنهاد ویژه: آموزش جامع PHP , OOP - بخش دوم را مطالعه نمایید

مزایای لاراول چیست؟

فریم ورک لاراول بدون دلیل به عنوان یک فریم ورک قدرتمند php مطرح نشده است و قطعا جایگاهی که در جهان کسب کرده است به دلیل مزایایی خاص و متفاوت بوده که باعث شده توسعه دهندگان به سمت این فریم ورک سوق پیدا نمایند.در این قسمت به برخی از این مزایا اشاره میکنیم

  • لاراول یک فریم ورک اوپن سورس یا متن باز: از آنجایی که این فریم ورک تحت php نوشته شده است به عنوان یک فریم ورک متن باز یا اوپن سورس شناخته میشود.به همین دلیل طیف وسیعی از کاربران php میتوانند به توسعه و کدنویسی با این فریم ورک بپردازند.
  • لاراول دارای معماری برنامه نویسی mvc : معماری mvc به دلیل لایه های امنیتی و افزایش سرعت در طراحی ابزارهای تحت وب محبوبیت زیادی دارد که در لاراول این معماری از نسخه ی 2 به بعد اضافه شده است.
  • لاراول و اتصال به انواع دیتابیس: از خصوصیات دیگر لاراول استفاده از ORM میباشد که امکان اتصال به انواع پایگاه داده را برای شما فراهم میکنم .
  • لاراول دارای قالب Blade : از دیگر ویژگی های لاراول که جذابیت آن را زیاد کرده است قالبهای Blade میباشد که میتوانید در این نوع قالبها تکه کدهای خاصی را اجرا و حجم کدنویسی خود را به شدت کاهش دهید.
  • لاراول و امکان ساخت component : با استفاده از مکانیسم component ها در لاراول میتوانید برنامه های کوچکی طراحی کنید که به صورت مشترک در سایر پروژه های خود استفاه کنید تا نیاز به دوباره نویسی برخی قسمتهای پروژه خود نباشید.
  • لاراول دارای خط فرمان اختصاصی Artisan : خط فرمان Artisan دارای دستوراتی مهم و کاربردی است که تنها با تایپ یک خط کد در cli میتوانید کارهای پیچیده را در چند ثانیه انجام دهید.
  • مسیریابی در لاراول: یکی از مشکلاتی که اکثر کاربران با آن دست و پنجه نرم میکردند مبحث مسیر یابی میباشد که در لاراول یکی از قدرتمندترین سیستم های مسیر یابی یا همان Routing به صورت آماده وجود دارد.

پیشنهاد ویژه: پی اچ پی یا PHP چیست؟ را مطالعه نمایید

هاست لاراول :

اگر پروژه ی خود را با لاراول اجرا کردید اکنون نیاز دارید که از یک سرویس دهنده ی هاست لاراول ، هاست خود را خریداری کنید.هاست لاراول باید امکان دسترسی به ssh را برای اجرای command ها به شما ارائه کند تا بتوانید دستورات خود و دسترسی به artisan را داشته باشید.ما به شما سرویس میزبانی Modirhost.com را برای تهیه هاست لاراول پیشنهاد میکنیم.

سرویس میزبانی ModirHost : هاست لاراول